Προετοιμασία Εξετάσεων

Χρήσιμες Οδηγίες

Οι πληροφορίες που ακολουθούν αναφέρονται στις πιο κοινές εξετάσεις ενός εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου του ΠΡΟΛΗΨΗ & ΥΓΕΙΑ – ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ | ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στο 210 4082645, 6, 7.
Για την προετοιμασία των εξετάσεων στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα (για υπερήχους), στο Τμήμα Κατευθυνόμενων Παρακεντήσεων (FNA) (για βιοψίες – παρακεντήσεις) και στο Καρδιολογικό μας Τμήμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του ΠΡΟΛΗΨΗ & ΥΓΕΙΑ – Πολυϊατρείο |Διαγνωστικό Κέντρο στο 210 4082645, 6 & 7.

Κλείσε Ραντεβού

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ+30 210 4082645,6,7

info@prolipsi-ygeia.gr

Book appointment

Ορμονολογικές εξετάσεις

Μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, χωρίς να είναι απαραίτητη η νηστεία.
Η λήψη χαπιού για σάκχαρο, χοληστερίνη ή Θυρεοειδή, καλό θα ήταν, να έπεται της αιμοληψίας.
ANTI – TG: Για τουλάχιστον δύο (2) εβδομάδες πριν την αιμοληψία δεν πρέπει να έχει γίνει βιοψία, χειρουργική επέμβαση, σπινθηρογράφημα ή θεραπεία με Radioiodine.
ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ: Νηστεία και αποχή από το κάπνισμα για 4 ώρες πριν την αιμοληψία. Δεν ενδείκνυται η λήψη διουρητικών, οιστρογόνων και αντιυπερτασικών σε διάστημα 15 – 35 ημερών πριν την αιμοληψία ία.
ΑΝΤΙΔΙΟΥΡΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ (ADH): Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες. Πριν την αιμοληψία νηστεία για 8 ώρες
ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ (GH): Νηστεία για 8 ώρες πριν την αιμοληψία. Απαραίτητη η πλήρης ακινησία για τριάντα (30) λεπτά της ώρας για αποφυγή του stress.
ΓΑΣΤΡΙΝΗ: Νηστεία για 12 ώρες πριν την αιμοληψία
ΘΥΛΑΚΙΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ (FSH): Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες, το αργότερο έως τις 9 π.μ. και από τη 2η έως την 5η ημέρα του κύκλου.
ΘΥΡΟΞΙΝΗ (Τ4) & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΥΡΟΞΙΝΗ (FT4): Για άτομα που λαμβάνουν καθημερινή φαρμακευτική αγωγή για το θυρεοειδή, συνιστάται να γίνει η αιμοληψία πριν τη λήψη του χαπιού.
ΚΑΛΣΙΤΟΝΙΝΗ (CT): Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες. Πριν την αιμοληψία νηστεία για 8 ώρες
ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗ – Ε2: Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες, το αργότερο έως τις 9 π.μ. και από τη 2η έως την 5η ημέρα του κύκλου.
ΟΣΤΕΟΚΑΛΣΙΝΗ: Πριν την αιμοληψία, δεν πρέπει να έχουν ληφθεί χάπια για το θυρεοειδή από τον εξεταζόμενο (σε περίπτωση που λαμβάνει).
ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗ (PRG): Η αιμοληψία πραγματοποιείται την 21η ημέρα του κύκλου.
ΠΡΟΤΕΪΝΗ Α: Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες, το αργότερο έως τις 9 π.μ. και από τη 2η έως την 5η ημέρα του κύκλου.
ΤΕΣΤΟΤΕΡΟΝΗ: Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες, το αργότερο έως τις 9 π.μ. και από τη 2η έως την 5η ημέρα του κύκλου.
ΤΡΙΪΩΔΟΘΥΡΟΝΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (FΤ3): Πριν την αιμοληψία, δεν πρέπει να έχουν ληφθεί χάπια για το θυρεοειδή από τον εξεταζόμενο (σε περίπτωση που λαμβάνει).
ANTI – TPO: Πριν την αιμοληψία, δεν πρέπει να έχουν ληφθεί χάπια για το θυρεοειδή από τον εξεταζόμενο (σε περίπτωση που λαμβάνει).
ΑΝΤΙΜΥΛΛΕΡΙΟΣ ΟΡΜΟΝΗ (ΑΜΗ): Δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία.
Β – ΧΟΡΙΑΚΗ ΓΟΝΑΔΟΤΡΟΠΙΝΗ: Η καταλληλότερη ημέρα εξέτασης είναι μετά τη 2η ημέρα καθυστέρησης της περιόδου και, η 14η ημέρα από την εμβρυομεταφορά.
Δ4 ΑΝΔΡΟΣΤΕΝΔΙΟΝΗ (Δ4Α): Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες, το αργότερο έως τις 9 π.μ. και από τη 2η έως την 5η ημέρα του κύκλου.
ΘΥΡΕΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ (TSH): Πριν την αιμοληψία, δεν πρέπει να έχουν ληφθεί χάπια για το θυρεοειδή από τον εξεταζόμενο (σε περίπτωση που λαμβάνει).
ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ: Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες. Πριν την αιμοληψία νηστεία για 8 ώρες
ΚΟΡΤΙΖΟΛΗ: Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωί στις 08:00 και το απόγευμα στις 08:00. Πριν την αιμοληψία, δεν πρέπει να έχουν ληφθεί χάπια για το θυρεοειδή από τον εξεταζόμενο (σε περίπτωση που λαμβάνει).
ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ: Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες, το αργότερο έως τις 9 π.μ. και από τη 2η έως την 5η ημέρα του κύκλου.
ΠΑΡΑΘΟΡΜΟΝΗ (ΡΤΗ): Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες, το αργότερο έως τις 10 π.μ.. Πριν την αιμοληψία νηστεία για 12 ώρες.
ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ (PRL): Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες, το αργότερο έως τις 9 π.μ. και υπό συνθήκες ηρεμίας του εξεταζόμενου. Ο εξεταζόμενος πρέπει να έχει ξυπνήσει τουλάχιστον δύο (2) ώρες πριν την αιμοληψία.
ΡΕΝΙΝΗ: Δεν ενδείκνυται η λήψη καφεΐνης, διουρητικών, οιστρογόνων και αντιυπερτασικών μία ημέρα πριν την αιμοληψία.
ΤΡΙΪΩΔΟΘΥΡΟΝΙΝΗ (Τ3): Πριν την αιμοληψία, δεν πρέπει να έχουν ληφθεί χάπια για το θυρεοειδή από τον εξεταζόμενο (σε περίπτωση που λαμβάνει).
ΩΧΡΙΝΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ (LH): Η αιμοληψία πραγματοποιείται μόνο πρωινές ώρες, το αργότερο έως τις 9 π.μ. και από τη 2η έως την 5η ημέρα του κύκλου.

Όπου απαιτείται διακοπή φαρμακευτικής αγωγής, είναι απαραίτητη η έγκριση του θεράποντος ιατρού.

Designed by Ανάπτυξη Πληροφορικής Copyright © 2022 All rights Reserved.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/prolipsiygeia/public_html/wp-includes/functions.php on line 4759