Καρδιολογικό Τμήμα

ΠΡΟΛΗΨΗ & ΥΓΕΙΑ


Κλείσε Ραντεβού

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


+30 210 4082645,6,7

info@prolipsi-ygeia.gr

Book appointment


Καρδιολογικό Τμήμα


Ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος είναι σήμερα επιβεβλημένος, ιδιαίτερα από άτομα που έχουν υπερβεί την ηλικία των (40) ετών. Οι καρδιοπάθειες στις ημέρες μας αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά εάν διαγνωστούν έγκαιρα.

Το Καρδιολογικό Τμήμα του ΠΡΟΛΗΨΗ & ΥΓΕΙΑ Πολυϊατρείο |Διαγνωστικό Κέντρο είναι πλήρως εξοπλισμένο με νέας ψηφιακής τεχνολογίας μηχανήματα και επανδρωμένο από ιατρικό προσωπικό αρίστης επιστημονικής κατάρτισης, προκειμένου να προσφέρει ολοκληρωμένη αναίμακτη καρδιολογική διάγνωση.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που γίνονται στο Καρδιολογικό Τμήμα του ΠΡΟΛΗΨΗ & ΥΓΕΙΑ Πολυϊατρείο |Διαγνωστικό Κέντρο είναι:

 • Υπερηχογράφημα καρδιάς και αορτής με δυνατότητα έγχρωμης απεικόνισης ροής (Triplex),
 • Δοκιμασία (Τεστ) κοπώσεως ,
 • 24ωρη καταγραφή του ρυθμού (Holter Ρυθμού) και της αρτηριακής πίεσης (Holter πιέσεως) και
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα σε συνδυασμό με καρδιολογική εκτίμηση.

 • Triplex Καρδιάς
 • Τέστ Κοπώσεως
 • Holter Ρυθμού & Πιέσεως
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Το έγχρωμο υπερηχογράφημα Triplex Καρδιάς, δηλαδή η έγχρωμη χαρτογράφηση της καρδιάς,  δίνει τη δυνατότητα στους ιατρούς καρδιολόγους να βλέπουν κατευθείαν την καρδιά χωρίς να τρυπούν το δέρμα.

Το Triplex Καρδιάς είναι μια εξέταση ασφαλής, ανώδυνη, μη επεμβατική και γίνεται μέσω ανακλώμενων υπερηχητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας, που παράγουν εικόνες και ήχους που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση πιθανής βλάβης ή καρδιακής νόσου. Συνίσταται για τη μελέτη Βαλβιδοπαθειών, στεφανιαίας νόσου και συγγενών καρδιοπαθειών.

Το Triplex Καρδιάς μπορεί να χρειαστεί τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά εάν πρόκειται να αθληθούν.

Ως Δοκιμασία Κοπώσεως ή Τεστ Κοπώσεως ή Stress Test, ορίζεται, η εκτέλεση ελεγχόμενης σωματικής άσκησης από τον εξεταζόμενο και η συνεχής ηλεκτροκαρδιογραφική παρακολούθηση αυτού σε οθόνη κατά τη διάρκεια της εξέτασης και μετά το τέλος αυτής.

Η Δοκιμασία Κόπωσης γίνεται για τη διερεύνηση ανεξήγητων πόνων στο στήθος των ασθενών. Επίσης, βοηθάει στην εκτίμηση της ικανότητας προς άσκηση του ασθενούς που έχει προηγουμένως υποβληθεί σε κάποια καρδιολογική επέμβαση.

Η Δοκιμασία Κοπώσεως σε κυλιόμενο τάπητα είναι μια σχετικά απλή, ανώδυνη και αναίμακτη εξέταση που συμβάλλει στη διάγνωση και παρακολούθηση της στεφανιαίας νόσου και των αρρυθμιών και, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο παρακολούθησης ασθενών με ιστορικό εμφράγματος ή χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά.

Τα άτομα που πρόκειται να υποβληθούν σε Δοκιμασία (Τεστ) Κοπώσεως σε κυλιόμενο τάπητα θα πρέπει να μην έχουν γευματίσει δύο (2) ώρες πριν την εξέταση, να φορούν κατάλληλα υποδήματα για έντονο περπάτημα και το σημαντικότερο, να έχουν διακόψει, κατόπιν συνεννόησης με το θεράποντα ιατρό, τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής που επηρεάζει το αποτέλεσμα της εξέτασης (β-αναστολείς, ανταγωνιστές ασβεστίου, νιτρώδη).

Το Holter Ρυθμού (συχνά καλείται και Holter Καρδιάς) είναι ένας φορητός ηλεκτροκαρδιογράφος που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς ενός περιπατητικού εξεταζόμενου για (24) ώρες, προς διερεύνηση αρρυθμιολογικών προβλημάτων και μελέτη της στεφανιαίας νόσου.

Σε περίπτωση που αυτό ζητηθεί από το θεράποντα ιατρό, η καταγραφή του καρδιακού ρυθμού μπορεί να διαρκέσει μέχρι και (48) ώρες.

Το Holter Πιέσεως είναι μια μικρή φορητή συσκευή που διενεργεί πολλές μετρήσεις αρτηριακής πίεσης καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε έναν περιπατητικό εξεταζόμενο.

Οι προαναφερθείσες εξετάσεις είναι εντελώς ανώδυνες και δεν χρειάζονται ειδική προετοιμασία. Καλώδια από τη συσκευή εφαρμόζονται πάνω στο δέρμα του εξεταζόμενου και μετά εκείνος καλείται να ακολουθήσει κανονικά το συνηθισμένο καθημερινό πρόγραμμά του. Κατά τη διάρκεια του 24ωρου, ο εξεταζόμενος θα κρατήσει σημειώσεις αναφορικά με τις δραστηριότητές του, οι οποίες σημειώσεις θα βοηθήσουν τον καρδιολόγο να συσχετίσει τα αποτελέσματα της καταγραφής με τα αναφερόμενα από τον εξεταζόμενο συμπτώματα.

Το Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) είναι μια ακίνδυνη, απλή και ιδιαίτερα χρήσιμη εξέταση, που μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση των περισσοτέρων καρδιακών και ορισμένων μη καρδιακών παθήσεων.

Για λόγους προληπτικούς πρέπει όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας (συχνότερα σίγουρα στους ενήλικες) να υποβάλλονται στην εξέταση. Στα άτομα άνω των σαράντα (40) ετών που πάσχουν από καρδιακή νόσο ή που εμφανίζουν παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη καρδιακής νόσου, όπως υψηλές τιμές χοληστερόλης, διαβήτη ή υπέρταση, συνίσταται η πραγματοποίηση της εξέτασης του Ηλεκτροκαρδιογραφήματος κάθε ένα έως τρία έτη.

Το Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) είναι μια απλή, ασφαλής, ανώδυνη και γρήγορη καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς, από τον ηλεκτροκαρδιογράφο, μέσω ηλεκτροδίων που τοποθετούνται στα άνω και κάτω άκρα και στο θώρακα.

Συνήθως η εξέταση διαρκεί 5 έως 10 λεπτά της ώρας.

Το Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) σε συνδυασμό με την καρδιολογική εκτίμηση χρησιμεύει κυρίως για:

 • Διάγνωση αρρυθμιών,
 • Διάγνωση ισχαιμίας και εμφραγμάτων καρδιάς,
 • Διάγνωση υπερτροφίας και κοιλοτήτων της καρδιάς,
 • Διάγνωση μεταβολικών διαταραχών.

Ωστόσο, μερικές μη καρδιακές παθήσεις μπορεί επίσης να παρουσιάσουν ευρήματα στο Ηλεκτροκαρδιογράφημα (π.χ. παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα), το οποίο μπορεί έτσι να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωσή τους.

Designed by Ανάπτυξη Πληροφορικής Copyright © 2022 All rights Reserved.